Història de la Clínica Llatjós


Hospital de Sant Andreu. Gener de 1937. De dalt a baix, Ramón Sanmiquel, Simeó Selga, Benet Perarnau, Josep Puig, Ramón Llatjós i Tomas Mercadal. Als costats J.Herms i Francesc Sort.
El primer part del Dr. Llatjós (tal i com ell mateix relata a la monografia: 50 anys d’assistència a parts, de l’any 1990) fou l’11 de gener de 1935 al servei de tocologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, durant la seva formació acadèmica. L’any 1936, va iniciar la seva activitat com a metge de capçalera a Fonollosa. Acabada la guerra civil va decidir especialitzar-se en Obstetrícia i Ginecologia també a l’Hospital Clínic sota la direcció dels mestres Pere Nubiola i Víctor Conill. Acabada la seva formació el 1945 es traslladà a Manresa on s’estableix professionalment i en poc temps esdevé un referent en el camp de la Toco-Ginecologia a la comarca del Bages, mitjançant una gran dedicació i professionalitat i a través d’una medicina de qualitat i del treball en equip. Ramón Llatjós va dedicar la seva vida professional a donar una atenció integral a la salut de la dona i a intentar reduïr la mortalitat materna i perinatal a la comarca del Bages. Objectiu que va aconseguir, gràcies sobretot a la introducció a Manresa d’avenços obstètrics progressius, aconseguint que els parts tinguéssin lloc a la Clínica Sant Josep de Manresa i difonent l’ús de l’analgèsia en el part. Entre el 1966 i el 1968 va formar part de la Junta Directiva de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia com a vice-president i el 1997 va ser nomenat Mestre de la Ginecologia Catalana, distinció que tenen molt pocs professionals.
Dibuix de Bon, 1945. Amb el Dr. Ignasi Llatjós i Prunés, pare i mestre.
Logotip de l’Equip d’Obstetrícia i Ginecologia del Dr. Llatjós fundat a la jubilació del Dr. Llatjós entre els anys 1985 i 1986

A la seva jubilació, els ginecòlegs Santiago Cervera i Olives, Antoni Valls i Massana i Jesús Maria Ribas i Serra, van continuar la seva activitat assistencial en el camp de la toco-ginecologia a Manresa com a “ Equip d’Obstetrícia i Ginecologia del Dr. Llatjós”, tenint en com a seu de la seva activitat el despatx del carrer Caputxins i mantenint la visió de treball en equip del seu fundador. L’any 1993 es va incorporar a l’equip el Dr. Francesc Ràfols i Soler.

L’any 1999 l’equip trasllada les seves intal·lacions assistencials al carrer Sant Antoni Maria Claret, seu actual, creant el Centre Ginecològic LLatjós com el coneixem avui en dia. Durant aquest període s’han anat incorporant nous especialistes en la obstetrícia i Ginecologia com la Dra. Rosada García-Moreno i Marchán, el Dr. Ramón Santisteve i Prat (que va formar part de l’equip del 2003 al 2008) , el Dr. Jordi Isern i Quitllet (que va formar part de l'equip del 2009 al 2015), la Dra. Núria Grané i Garcia, la Dra. Marta Villegas i Masramón i la Dra Pilar Prats Rodríguez.